Vízklaszterek

2017.01.10 22:35

vízszerkezet és a víz egyedi tulajdonságainak egyik legjobb, legátfogóbb és legértékesebb áttekintése Martin Chaplin honlapján található1     

Kutatásai során azt találta, hogy nanotartományban vizsgálva a víz nem homogén. A közepesen erős hidrogénkötésekkel kapcsolódó vízmolekulák dinamikus hálózatot alkotnak lokalizált és struktúrált klaszterekkel (fürtök) - akár több száz vízmolekula részvételével. A hidrogénkötéseken kívül más erők is fellépnek a vízmolekulák között, s a különböző kötések aránya  a különböző hőmérsékletű vizekben határozza meg a víz aktuális tulajdonságait. A térbeli hálózatos szerkezet magyarázza a víz anomális tulajdonságait is, annak fluktuáló sűrűségét, vizsgálatukkal érthetők meg a kolloidkémai folyamatok. 

A víz más anyagokkal, pl. alkohollal, egyszerű cukrokkal és szilíciummal is képez klasztereket – ez pedig a homeopátiás oldatok működésére adhat magyarázatot. Önmagukban a vízklaszterek szerkezete csak a másodperc töredékéig stabil, ezért “tartósítószer” szükséges a stabilitás megtartásához. Erre szolgál a homeopátiás szerkészítés során használt cukor és alkohol, valamint az üvegtartályokban történő előállítás – akárcsak a konyhai befőzésnél. A legújabb kutatások tükrében kvantumfizikai jelenségekkel is magyarázható a homeopátiás oldatokban detektált elektromágneses jelleadás.

1Martin Chaplin (kémia PhD) a birminghami egyetemen szerzett vegyészdiplomát. Phd dolgozatát az FSH hormonról írta. Számos PhD hallgatót mentorált. Jelenleg professzor emeritus az Alkalmazott Tudományok részlegén a London’s Southbank University-n. Aktuálisan leginkább a vízrendszerek, különösen a sejten belüli (intracelluláris) víz képezi fő kutatási területét. 

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode