Kiegészítők

A betegségek egy részénél valamilyen tápanyag (ásványi anyag, vitamin, aminosav), hormon hiánya – esetleg többlet – áll fenn. Ezek rendezése nagyban hozzájárul a gyógyuláshoz. A homeopátiás kezelés a hiányállapotok rendezése után, illetve azzal párhuzamosan lehet sikeres.

Ismereteim és tapasztalataim szerint a pszichés panaszoknál, pszichiátriai betegségekben (és úgy általában a krónikus betegségekben) leggyakrabban az alábbi (étrend)kiegészítőkre lehet szükség, amennyiben ezek pótlása az étrenddel és életmóddal nem lehetséges:       

Ásványi anyagok: magnézium, vas, cink 

Vitaminok: B-, C-, E-, D3-vitamin és K2-vitamin

Hormonok ⃰: pajzsmirigy

EgyébHalolaj-omega3 zsírsav, probiotikumok, gyógynövények (pl. orbáncfű, citromfű, valeriana), friss levegő (!),  napfény (!), és a többi.

A hormonháztartás ⃰ feltérképezése (panaszok, anamnézis, vizsgálat, labor, UH, stb. alapján) és rendezése összetett feladat. Általánosságban elmondható, hogy a túl sok hormontermelődést homeopátiával is lehetséges csillapítani, a túl kevés hormontermelést pedig lehet serkenteni addig, amíg vannak hormontermelő szövetek, sejtek. Ha ezek már elpusztultak, hormonpótlás szükséges – endokrinológus (belgyógyász), diabetológus, nőgyógyász, urológus, stb. bevonásával.

Nem könnyű eligazodni a fenti készítmények között a patika polcainál. Az általam konkrétan javasolt termékeket (különösen a magnézium, D3-K2, omega3, orbáncfű) jó szívvel, felelősséggel és személyre szabottan ajánlom Önnek, miután az elmúlt években alaposan utánajártam, mi éri meg – minőségben és árban egyaránt. Nem vagyok üzleti kapcsolatban semmilyen céggel, ellenszolgáltatást, jutalékot sem kapok. Egyébként tévedés azt hinni, hogy mindig a reklámozott készítmények a legjobbak! A pácienseimtől is sokat tanulok, az általuk használt termékeknek utánanézek, és ha valóban jónak látom, beépítem a listámba őket.

Kávé kérdése

Pánikbetegek, szorongók, nemalvók, szívdobogásosak, hasmenésesek számára nagyon nem ajánlott a kávé! Ezek sokszor funkcionális tünetek, és a kávé ronthat rajtuk, akár pánikrohamot generálhat! Valamint a homeopátiás gyógyszer szedése idején amúgyis óvatosság ajánlott a kávéval. 

És még…

Az életmód, megfelelő étrend, folyadékfogyasztás alap, ezt átbeszéljük a konzultációk során. A testmozgásnak legszívesebben külön fejezetet szentelnék – ezt „személyre szabottan” meg szoktuk beszélni. Van, hogy receptre is felírom a minimum fél óra intenzívebb gyaloglást naponta. Esőben is!!! 

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode