Alapkutatások

Az alapkutatások célja a homeopátia hatásmechanizmusának feltérképezése, modellezése. A kutatásokban többek között biológus, immunológus, fizikus és kémikus szakemberek működnek közre, s számos csoportjuk következetes eredménnyel igazolta a magas és nagyon magas potenciák hatását.

A potenciák és hígítások kapcsán fontos tisztázni a hígítási alapfogalmakat a tévhitek eloszlatása érdekében. Az alsó-, közép- és felsőfokú oktatás fizika-, kémia- és biológiaóráin nem tanítják azokat a speciális ismereteket, melyek érthetővé tennék a homeopátiát.  A tévhitek és a vonatkozó legújabb tudományos ismeretek hiánya miatt gondolják sokan úgy, hogy a homeopátia szembemegy az ismert természettudományos törvényekkel, így értetlenül állnak a homeopátiás gyógymóddal szemben.

 

A homeopátiás alapkutatások két fő területe:

  1. in-vitro (nem élő szervezetben, hanem „üvegben”) vagy in-vivo (élő szervezetben) biológiai modellek figyelik meg a homeopátiás oldatok (köztük a nagyon magas potenciák) hatását és lehetséges hatásmechanizmusát, ideértve a simile (azaz a hasonlósági) elvet is.
  2. nagyon magas potenciákkal végzett (kvantum)fizikai kutatások

(Alap)kutatások rendezvényei, kutatócsoportja, cikkgyűjteményei, kiadványai:

  • DYNHOM Colloquium (Unio Homeopathica Belgica rendezvénye)
  • International Homeopathic Research Conference (Homeopathic Research Institute rendezvénye kétévente)
  • European Congress for Homeopathy (European Committee for Homeopathy rendezvénye)
  • Homeopathic World Congress (LMHI rendezvénye évente)

GIRI = Groupe Internationale de Recherches Infinitisimales: kb. 100 tagú nemzetközi kutatócsoport, mely Európa különböző egyetemeinek  és intézeteinek szakembereiből áll; fő kutatási területük a nagyon alacsony dózisok és a magas/nagyon magas potenciák lehetséges orvosi és terápiás vonatkozásának tanulmányozása.

Hpathy Scientific Research több száz cikkből álló gyűjtemény

Biológiai modelleken végzett alapkutatások European Committee for Homeopathy (ECH) weboldala

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében.pdf  

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében (SpringMed)

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode