Gyógyszerbeállítás

Gyakran érdeklődnek nálam a páciensek arról, tudok-e segíteni leszokni a gyógyszerükről.

Erre nincs egyértelmű válasz. Megígérni pedig pláne nem szoktam ilyesmit. De a közel 20 éves homeopátiás-pszichiátriai tevékenységem során sokan le tudtak szokni a kémiai gyógyszerükről, mert valóban meggyógyultak. Voltak, akik csökkenteni tudták a kemikáliákat, és voltak, akiknél ez sem sikerült – legjobb igyekezetem ellenére sem.

De azért ennél árnyaltabb a kép, kérem, olvassa el a következő sorokat! 

Ha Önnél már beállítottak kémiai gyógyszer(eke)t, 

többféle állapotról számolhat be, pl. úgy érzi,

  • jól van a kémiai gyógyszerrel, és nem érez mellékhatást.
  • segít a kémiai gyógyszer, de mellékhatást észlel.
  • segít a kémiai gyógyszer, de nem szedheti pl. várandósság, szoptatás miatt.
  • nem segít a kémiai gyógyszer, de legalább mellékhatások sincsenek.
  • nem segít a kémiai gyógyszer, ráadásul mellékhatásokat észlel.

Minden egyes esetben át kell gondolnunk, mivel teszünk a legjobbat, és mivel ártunk a legkevesebbet. Gyógyítóként, orvosként komolyan veszem a két hippokratészi alapelvet: 

Először is ne árts! A beteg üdve a legfőbb törvény.

Mikor és hogyan hagyhatjuk el a kémiai gyógyszereket?

Csak abban az esetben javaslom a kémiai gyógyszerek csökkentését, illetve elhagyását, ha annak szedése túl kockázatos (a fenti 3. eset), ha nem segít a kemikália (4. vagy 5. eset), vagy ha egyértelműen javulást tapasztalunk a homeopátiás gyógyszer párhuzamos szedése mellett. A kémiai gyógyszerek csökkentését, elhagyását legjobb, ha az azt felíró szakorvossal beszéli meg.

Ha gyógyszert váltunk, vagy adagot változtatunk, akkor ha lehetséges, egyszerre csak egy dolgot változtatunk! Különben nem tudjuk megállapítani, minek köszönhetők az állapotbeli (testi ÉS lelki!) változások. Még így sem tudunk mindent „letisztítani”, mert lehet, hogy Ön éppen életmódot vált, megváltozik az étrendje, sportolni kezd, munkát vált, stb., és ettől javul.

Milyen gyorsan lehet elhagyni a kémai gyógyszert?

  

Ez attól is függ, mióta szedi, tehát egyénre szabottan lehet elhagyni. Minél régebb óta, annál lassabb az elhagyás. A kezelés első heteiben együtt szedi az eddigi kémiai és az új homeopátiás gyógyszert.  Mivel a csökkentést szép fokozatosan, biztonságosan végezzük, az elhagyás hetekig-hónapokig is eltarthat egy hónapok-évek óta tartó gyógyszerszedés esetén. Pszichiátriai gyógyszereknél általában minden egyes adagcsökkentésnél két hétig várunk és figyelünk. Ha tudjuk, tovább csökkentünk, ha nem, visszaemelünk, vagy itt állomásozunk addig, amíg nem érezzük biztonságosnak a további csökkentést. Ez eltarthat több hétig-hónapig, de az is lehet, hogy nem tudunk lejjebb menni az adaggal. Viszont ha ezáltal a tünetei nem romlottak, ugyanakkor kevesebb mellékhatást észlel, már jobban járt!

Figyelem!

Az oldalon közöltekkel senkit nem bátorítok gyógyszereinek önálló csökkentésére, növelésére, elhagyására! Mindig vegye figyelembe szakember javaslatát, ha szeretne változtatni a gyógyszerelésén, enélkül akár  súlyos állapot is felléphet Önnél!

Különösen érzékeny páciensek

A kémai gyógyszer szokásos adagjának töredéke, szinte mikrodózisok elegendőek, ami mellett akár mellékhatást sem tapasztalnak. A legideálisabb persze az, ha egyáltalán nem terheli a szervezetét kemikáliákkal, és egyéb módszerrel rendbe jön. 

A Homeopátia menüpont Linkajánlójában a "Szuperérzékenyek" rovatban találhatók további információk és kérdőívek. 

Hol kezdődnek a nehézségek?

A kémiai gyógyszerek mellett már nem az eredeti betegségtüneteket észlelem Önnél, ez zavaró tényező a homeopátiás esetfelvétel során. Bizonyos tünetek csökkentek vagy eltűntek a kémiai gyógyszertől, mások pedig újonnanként jelentek meg (mellékhatások, tünetváltás). Ezért a homeopátiás gyógyszer kiválasztása ilyenkor nehezebb, több gyógyszerváltásra lehet szükség, ami időt, türelmet igényel Öntől és tőlem is.

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode