Homeopátiás gyógyszerek

Hogyan készülnek?

Kiindulási anyagai döntően a természetben fellelhető anyagok, legtöbbször növényi, állati és ásványi alapanyagok.

Speciális eljárással – hígítással és dinamizálással –, szigorú ellenőrzés mellett, nemzetközi gyógyszerkönyvi előiratok alapján, gyógyszergyárakban állítják elő a gyógyszereket. D24 és C12 potenciák felett - szokványos laboratóriumban - kémiai úton nem mutatható ki hatóanyag a megvásárolt gyógyszerben. A homeopátiás szerek gyógyszernek minősülnek az egész világon, és gyógyszertárban szerezhetők be.

A gyógyszerek kiszerelési formái legtöbbször apró édes ízű cukorgolyócskák, azaz globulusok (szacharózt vagy laktózt tartalmaznak), de lehetnek tabletták, oldatok, stb. is.

Milyen homeopátiás gyógyszerek vannak forgalomban?

A gyógyszertárban beszerezhető homeopátiás gyógyszerek két nagy csoportja a monokomponensű gyógyszerek, és a komplex szerek.

A monokomponensű homeopátiás gyógyszerek egyetlen kiindulási anyagból készülnek. Gyógyszervizsgálatok, toxikológiai adatok és klinikai tapasztalatok által ismert gyógyszerképpel rendelkeznek. A klasszikus homeopátiás irányzatban monokomponensű gyógyszereket alkalmazunk. Többnyire golyócskák formájában, ritkábban oldatban árusítják.

A fiola/üveg címkéjén a kiindulási anyag neve szerepel, majd egy szám jelzi a potenciafokot (hány lépcsőfokban történt a hígítás+dinamizálás), előtte D vagy C betű pedig a hígítás mértékét jelenti (10- vagy 100-szoros hígítások).

Pl. Echinacea D4, Bryonia C30.                     

A komplex szerek többféle anyagból készülnek, és általában konkrét betegségekre javasolják őket, pl. megfázás, rekedtség, köhögés, utazási betegség, szorongás, stb. Kiszerelési formájuk többnyire tabletta, esetleg injekció.                

Minden gyógyszer, így a homeopátiás gyógyszerek hatósági engedélyezésének is alapvető feltétele a minőség és a biztonságosság 

A homeopátiás szerek előállításához gyógyszergyártási engedély szükséges, a gyártás az Európai Gyógyszerkönyv alapján történik. Ebben pontosan leírják az előállítás lépéseit. A gyártás folyamata, a termékek tisztasága, minősége folyamatosan ellenőrzött

Ezek a szigorú előírások, szabályok garantálják azt, hogy a patikákban kapható gyógyszerek, közöttük a homeopatikumok is a legmagasabb minőségűek és biztonságosak.

Hazánkban francia, német és osztrák gyártók homeopátiás készítményei vásárolhatók meg, melyeket az Országos Gyógyszerészeti Intézet, vagy az Európai Gyógyszerhatóság engedélyezett.

MHOE közleménye a homeopátis szerek biztonságosságáról

FIGYELEM!

A homeopátiás terápia közben az egyéb gyógyszeres kezelést csak az orvossal történő egyeztetést követően szabad abbahagyni, ha a másik gyógyszer már valóban nélkülözhetővé vált!
A homeopátia és más információalapú gyógymódok kapcsolatát beszélje meg homeopátiás orvosával!

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode