Női panaszok

Az alábbi oldalon olyan páciensek történetét mutatom be röviden, akiket a legkülönfélébb nőgyógyászati panaszok miatt kezeltem homeopátiával. A konkrét esetek azt mutatják, hogy homeopátiás kezeléssel ki lehet váltani hormonkezelést, el lehet kerülni műtéti beavatkozásokat, az anyukák folytathatják a szoptatást – a páciensek is jól jártak és az állami TB kassza is. A különféle orvosi szakágak egymást kiegészítik.
 

A leírásokból kitűnik, hogy 

  • az egyik legsérülékenyebb életszakaszban is – várandósság és szoptatás alatt, amikor nem javasolt a kemikáliák használata –, bátran és gyakran sikeresen használhatjuk a homeopátiát 
  • pácienseim testi-lelki tüneteinek összességére írok fel általában egyetlen gyógyszert, és nem minden panaszra külön-külön valamilyen szert
  • a panaszok jellegétől függ, hogy alacsonyabb vagy magasabb potenciát alkalmazunk-e

  • ha már ismerem a pácienst, gyakran egészen kevés új információ elegendő a szerválasztáshoz, akár telefonon
  • ha valakinek bevált egy gyógyszer, akkor önállóan is kezelheti magát az ismert tünetek alapján, tehát öngyógyításra is kiváló a homeopátia, és
  • így még olcsó is!
  • az ismételt találkozások során a tünetek változásához igazítjuk a gyógyszert és a potenciát
  • az is kiderül a bemutatott példákból, hogy nem mindig sikerül a jó szert adnunk, de az esetek döntő részében előbb-utóbb rátalálunk. Köszönöm a türelmet!
  • nem nélkülözhetem a szülész-nőgyógyász kollégák véleményét, hiszen a vizsgálatokat vagy szükséges beavatkozásokat ők végzik el. 
  • ugyanígy, a képalkotó vizsgálatok, laboreredmények értékelése is hozzátartozik a homeopátiás kezeléshez.
Kiváncsi, milyen szerek segítettek? 
Calcium carbonicum C200, Lycopodium C200, Phosphorus C30, Pulsatilla C200, Sabina C30, Staphisagria C200, Sulphur C30, Tabacum CH9.
Döntően magas és nagyon magas potenciák.
 
És a gyógyszerek ára? 
Egy adag kb. 30 - 50 Ft (kiszereléstől, potenciától függően). Volt, amiből csak egyszer kellett bevenni, volt, amiből kétszer, és volt, amiből ötször, vagy egy fél fiolával (ez kb. 450 Ft). 
Néhány száz forintos gyógyszerköltséggel egy akut vagy krónikus kezelés néhány hét-hónap alatt nem sok ...  szerintem. 
Egy fagyi ára.
Lehet, hogy a túl kicsi gyógyszerköltség sérti bizonyos körök érdekeit...?

Elhúzódó menstruáció

Egy tinilány jött el az anyukájával. Akkorra már 3 hete nem állt el a menstruációja, sőt, egyre erősödött, ezért hormont írtak fel neki. A nagylány nem nagyon hitt a homeopátiában, az anyukája annál inkább, és megbeszélték, hogy még nem kezdik el a hormont. 1-2 hetet tudnak várni, hátha beválik a homeopátiás gyógyszer. Ahogy elkezdtünk beszélgetni, kiderült egy másik, elég komoly testi panasz is, ami szinte már tabu volt. Innentől kezdve bizalmi kérdés is volt, hogy mennyi információt kapok a pácienstől, végül egészen együttműködő volt. Felírtam egy homeopátiás „vérzős” szert, ami az alkatához is illett. Egy hetet adtam, ha ezalatt nincs javulás, jelentkezzenek. Naponta kortyolta a nagylány a szert, öt nap múlva teljesen elállt a vérzése. Hormon nem kellett. Kipróbálta, hogy amikor kicsit később ismét volt egy kis vérzése, és azonnal elkezdte a homeopátiás szert, a vérzés 1-2 napon belül elállt. A következő menstruációk rendben zajlottak. Azt viszont nem tudom a mai napig, mi lett a másik, titokzatos testi panaszával…

Petefészekciszta

Hasi-alhasi panaszokkal keresett fel egy fiatalasszony. Leginkább a hónapok óta tartó haspuffadás, -görcsök zavarták a pácienst, de nem volt rendben a ciklusa sem. Lelkileg jól volt, tehát egy fizikai tünetegyüttesre írtam fel a homeopátiás gyógyszert alacsony potenciában, naponkénti szedéssel. A tünetek tisztázására kiegészítő ultrahang vizsgálatot javasoltam, hogy kiderüljön, milyen szakorvost lenne még érdemes felkeresnie. Két hét múlva hívott telefonon, hogy elújságolja: a szer beszedése után sikerült bejutnia ultrahangra, ahol „csokoládé” cisztát (sűrű, véres bennékű ciszta, általában endometriosis mellett) találtak, és kiírták kisműtétre. A műtétre azonban már nem került sor, mert néhány nap múlva a ciszta „kipukkadt”, emiatt ügyeletre került megfigyelésre, majd hazaengedték. Ezután még szedte a szert kicsit magasabb potenciában, a hasi-alhasi panaszai pedig hamarosan végleg elmúltak. 

Kiegészítés: 

A petefészekciszták maguktól is meggyógyulhatnak. 

A policisztás petefészek (PCOS) diétával, megfelelő sporttal és pl. homeopátiával együttesen gyakran jól kezelhető panasz. Ha ez nem volna elegendő, hormonkezelést javasol a nőgyógyász/endokrinológus. 

Meddőség

A harmincas éveiben járó hölgy azután keresett fel a rendelőmben, hogy 3-4 éve hiába próbálkoztak, nem született gyermekük. Négy mesterséges megtermékenyítésen és beültetésen volt túl, a leghosszabb terhessége félidőben vetélt el. Az időközben kapott hormonok miatt kialakult egy miómája is, amit megműtöttek. Azóta nem jártak lombikprogramra. Egyedül vitaminokat szedett, melyet kiegészítettünk egy, a testi-lelki alkatához jól illeszkedő homeopátiás gyógyszerrel. A gyógyszert összesen kétszer vette be, az ovuláció idején. Két hónap elteltével értesített, hogy 7 hetes várandós! A hátralévő hónapok alatt néhány adagot vett be az alkati szeréből, hogy megelőzzük a fogainak ilyenkor szokásos romlását és a méhgörcsöket, majd a várt időben egészséges gyermeke született. A páciensem is teljesen jól volt, és azért hívott, hogy tanácsot kérjen a szoptatáshoz.

Változókori panaszok

Egy hölgypáciensemet vegyes testi és lelki panaszok miatt kezeltem már hónapok óta, több-kevesebb sikerrel. Több szert is próbáltam nála, mindegyiktől valami kis javulás volt, de nem voltunk elégedettek a kezeléssel. A homeopátiás gyógyszer mellett hol gyógynövényeket, hol vitaminokat szedett, de egyre elkeseredettebb volt. Egyik problémája a változókori hőhullámok voltak, és mivel itt nagyon jól körülírható tüneteket „produkált”, végül ebből kiindulva írtam fel azt a szert, amitől hetek alatt látványosan javulni kezdett minden szinten. A gyógyszer potenciájának emelésével már nemcsak a közérzete és az energiájaszintje (erőnléte) lett sokkal jobb. Hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy végre, van fény az alagút végén! Van még dolgunk, van még mit gyógyítani, de szerencsére jó irányba billent a mérleg.  

Fájdalmas menstruáció

Leginkább alkati szerrel sikerül a fájdalmas menstruációt kezelni, azaz a görcshajlamot a hónapok során szép lassan csökkenteni, a hozzá társuló szorongást, a megelőző félelmet, a kimerültséget kordában tartani. Alkati kezelés nélkül leginkább kiegészítő szerep jut a homeopátiának a görcsök idején, de ezzel sokszor csökkenthetjük a kémiai gyógyszerek összmennyiségét. Ilyenkor is nagyon fontos a testmozgás, jóga, a vérkeringés javítása, amint a páciens állapota engedi. 

Premenstruális syndroma (PMS)

Homeopátiásan az egyik legjobban kezelhető problémakör. Egy jól eltalált alkati szer mellett MINDIG javul a menstruáció előtti tünetegyüttes, legyen az lelki (extrém idegesség, ingerültség, düh, sírósság, túlérzékenység, stb.) vagy testi panasz (ödémásodás, hasfájás, fejfájás, mellpanaszok, stb.). Sőt, azt mondhatom, addig nem tekintem a pácienst gyógyultnak, amíg még vannak zavaró PMS tünetei. Itt tényleg szembeötlő, mennyire igaz a „testi-lelki egység”, a pszichés-hormonális-immunológiai panaszokat egyszerre kell figyelembe venni a homeopátiás gyógyszer kiválasztásához. Általában a kezelés második  hónapjától javulnak a panaszok, és pár hónap alatt rendezhető a probléma. Ehhez lehet, hogy elég havonta egy adag gyógyszert bevenni, hormonkezelés nélkül! 

Várandósság alatti rosszullét

Az ismerős kismama a második hónapban volt, amikor összefutottunk. Émelygésre, rosszullétekre, szédülésre panaszkodott. Mivel csak röviden beszéltünk, azt a szert javasoltam neki, amit szinte a leggyakrabban szoktunk adni várandósság alatt, de egy hét múlva sem változott a helyzet. Ezután kicsit részletesebben kikérdeztem telefonon, hogy milyen körülmények rontják az állapotát, és mikor van jobban. Váltottunk egy másik szerre, amitől két nap szedés után gyorsan javulni kezdett, a második hónap végére teljesen rendbe jött, és a hátralévő hét hónapig semmi panasza nem volt. Végül egészséges kislánya született.

Szülés előtt medencevégű baba

Az anyuka a harmadik gyermekét várta, közben lelki problémák miatt kezeltem homeopátiával, ugyanis tartott attól, hogy mint eddig kétszer, most is depressziós lesz a szülés után. A szülés előtt két héttel hívott, hogy tudnék-e valami gyors segítséget, mert medencevégű a baba, és napokon belül megpróbálják „megfordítani” a picit a mama pocakjában, ami ha nem sikerülne, akkor császárral kell szülnie. Erre egy szert tanultunk, úgyhogy ebből egyetlen adagot javasoltam neki magas potenciában azzal, hogy most próbáljon sokat pihenni. A baba 1-2 napon belül kíméletesen és ügyesen megfordult! A szülésnél már minden rendben volt. Ezúttal pedig a szülés utáni depresszió is elmaradt!

Szülés utáni vérzés

Az újdonsült kismama a férjével jött el a rendelőmbe. Még sosem szedett homeopátiás gyógyszert, de most adott egy esélyt neki. A gond az volt, hogy kb. 10 napja szült, pár napja engedték ki a kórházból, de otthon elkezdett erősen vérezni. A szülészorvosa hormont adott volna, hogy elállítsák a vérzést, vagy esetleg kisműtétre kerül sor. El kellett volna apasztania a tejét, ha hormont szed, ezért próbálkozott a homeopátiával. A vérzés jellegzetessége alapján felírtam neki egy szert azzal, hogy ha két nap múlva nincs javulás, hívjon. Már másnap enyhülni kezdett a vérzés, és az ilyenkor szokásos mennyiségre csökkent, majd szép lassan elállt, ahogy az lenni szokott. Közben végig tudott szoptatni, ami nagy boldogságot jelentett neki is!   

Szülés utáni kényszergondolatok

A kétgyermekes anyukát második gyermekének születése után pár hónappal súlyos kényszergondolatok gyötörték: attól félt, hogy akaratlanul bántani fogja a picit. A beszélgetés során kiderült, hogy sok elfojtott düh munkál benne, főleg egyes családtagjai miatt, de nem nagyon meri, tudja kimutatni a dühét. Felmerült az is, hogy kémiai gyógyszert szedjen rá, amit javasolt az ideggondozó, de nem szerette volna szedni, mert akkor nem tud tovább szoptatni. Több hónapon át kapott homeopátiás gyógyszert, hol személyesen találkoztunk, hol csak telefonon konzultált. Amellett, hogy meg kellet tanulnia kezelni a családi játszmát, homeopátiás szer mellett sikerült kijönnie a kényszereiből; egyéb kémiai szert nem kapott, még sokáig szoptathatott.

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode