Homeopátiás segítség szülés után 1.

2013.11.01 23:06

Míg a várandósság időszaka a testi-lelki változásokról, várakozásról, lelki felkészülésről szól, a szülés után egy gyökeresen új életszakasz veszi kezdetét egy nő életében. Ha valamikor, most igazán sok lehetősége lesz tanulni, fejlődni, önmagát megismerni.

Fokozottan igaz ez akkor, amikor első gyermeke születik – hiszen ekkor válik anyává. Egy újabb női szerep és a mások iránti felelősség felvállalása, megtanulása vár rá. Ha nagycsaládban, kisebb testvérek mellett nőtt fel az újdonsült édesanya, akkor ez az életszakasz valamennyire ismerős számára. Más kihívásokat, élményeket jelent az, ha már van egy kistestvér a családban, és megérkezik az újabb csemete – s ezzel megkezdődik az osztozás (szeretet, figyelem, tárgyak) tanulása, tanítása. A sokadik szülés pedig önmagában is igénybe veszi – főképp testileg – az édesanyát; ekkor az energiák ügyes beosztását kell megtanulnia.  

Szerencsésnek mondható az az édesanya, aki gyermekével együtt a nagy változásokat testi-lelki-szellemi egységben, egész-ségben élheti át, és megfelelő támogatást is kap a környezetétől.

A bennünk rejtőző betegséghajlamok leginkább akkor bukkannak felszínre, ha túlzottan stresszesek vagyunk, vagy ha kimerülünk. Ilyen időszak az alváshiánnyal nehezített, gyermekszülés utáni hetek-hónapok vagy akár évek. Vannak, akik mozgásszervi, mások nőgyógyászati, vagy keringési, megint mások emésztőszervi vagy idegrendszeri megbetegedésekre hajlamosak – pl. szülés után. És vannak olyanok is, akik ilyenkor érzelmileg esékenyek: depresszió, szorongás, apátia jelentkezik náluk. Ezért nagyon fontos felismerni a testi-lelki változásokat magunkon, így később már jobban figyelhetünk arra, milyen téren érdemes a betegség megelőzésre ügyelnünk.

Miben segíthet a homeopátia?

A homeopátiás gyógyító rendszer önmagában, vagy a hagyományos orvosi terápiák kiegészítéseként alkalmazható mind testi, mind lelki panaszok esetén. Finom energetikai-információs áthangolással segíti a szervezet öngyógyító törekvéseit. Mivel a homeopátiás gyógyszer nem okoz mellékhatásokat, gyógyszerallergiát, függőséget, és nem ártalmas a baba számára sem – szemben a kémiai gyógyszerekkel -, szülés után elsőként ajánlott gyógymódnak mondható. Enyhébb panaszok esetén magunk, vagy homeopátiában képzett gyógyszerészünk segítségével is választhatunk szert, ebben segít a cikkben említett szerek ismertetése. Elhúzódó, illetve súlyos problémákkal viszont keressünk fel egy homeopátiás orvost, aki kiegészítő orvosi képzettségénél fogva el tudja dönteni, hogy állapotunk kezelhető-e kizárólag homeopátiával, vagy szükséges-e más szakorvos segítségét, vagy pszichoterápiát is igénybe venni.

A következő cikk elsősorban a szülés utáni érzelmi problémákra fókuszál. Az alvászavar (alváshiány) ezeknek oka és következménye is lehet; egyes szereknél utalás olvasható az alvásra is. A homeopátiás szerek a fő panasz szerinti csoportosításban olvashatók:

  • gyengeség
  • túlérzékenység
  • elbizonytalanodás
  • fásultság

A kiválasztott szert C12-C30 potenciában használjuk, az adagolásra vonatkozó iránymutatás megtalálható a www.homeopata.hu oldalon.

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

A kép a Creative Commons Licenc alapján használható fel. rcfalcon  © 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode