Rohamok között

2017.03.20 21:24

  • Kerülje a koffeint! Óvatosan bánjon a teával, kólával, csokoládéval is! A koffein szorongásos-, pániktüneteket képes kiváltani. Közömbösítheti a homeopátiás szerek hatását is.
  • Iktasson be heti minimum 3-4 alkalommal valamilyen testmozgást, hogy levezesse a feleslegesen termelődött vészhormont, az adrenalint. Ez lehet a kutyasétáltatástól és futástól kezdve táncon, aerobikon át a túrázásig bármi. 
  • Tanuljon helyes légzési technikát (mély légzések), vagy gyakorolja a jógalégzést!
  • Érdemes valamilyen relaxációs technikát is tanulni, pl. autogén tréninget, progresszív relaxációt.
  • Próbálja meg kideríteni a váratlan szorongásos rohamok hátterét! Ehhez vegye igénybe szakember (pszichológus, pszichiáter, terapeuta, kineziológus, stb.) segítségét! Valószínűleg mindig talál a környezetében olyan személyt, családtagot, barátot, aki elkísérgeti, vagy autóval elviszi üzletbe, munkába, iskolába, fodrászhoz vagy éppen az orvoshoz – a gyógyuláshoz mégiscsak az a legerősebb motiváció, hogy mindezt önállóan is képes legyen megtenni. Tegye fel magában a kérdést: miért szeretne, vagy miért nem szeretne továbbra is függő helyzetben maradni? 
  • Gyógyszeres támogatásra is szükség lehet. Pszichiáter antidepresszánst, szorongásoldót írhat fel, esetleg szívre ható, vagy a pajzsmirigyműködést rendező gyógyszerrel kiegészítve. Ezeket a szereket hónapokig-évekig szedik a pánikbetegek, illetve a szorongásoldók alkalmi rohamoldásra is alkalmasak; változó a hatékonyságuk, de ha javul az életminősége, érdemes szednie, s érdemes tisztában lenni a mellékhatásokkal is. A gyógyszereket fokozatosan, orvosi segítséggel hagyja el, ha azokra már valóban nincs szükség!

Vissza

Még az otthonra vásárolt boxzsák püfölése is megteszi, főleg, ha hajlamos elnyomni a dühét, és ez áll a szorongás hátterében!

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode