YESSS – Az egységes európai orvosi homeopátia győzelme

2016.07.11 20:36

Egységes oktatás és vizsga? IGEN!

Egységes klinikai gyakorlat? IGEN!

Egységes etikai kódex? IGEN!

Az Európai Szabványügyi Bizottságnál (CEN) múlt héten zárult le egy 3 évvel ezelőtt indult folyamat végső szavazása.

Ezúttal nem hűtőgépek, mobiltelefonok, nem is energetikai vagy környezetvédelmi eljárások európai szabványairól született döntés.

A CEN tagállamok a kiegészítő homeopátiás képzettséggel rendelkező orvosok képzéséről és az általuk nyújtott szolgáltatás minőségbiztosításáról mondtak véleményt.

Mi is történt?

88%-kal győztek az IGEN-ek! A Magyar Szabványügyi Testület nagy örömünkre támogatta a kezdeményezést! Az Egyesület Királyság azért szavazott nemmel, mert nem csak az orvosokra, hanem az összes képzett homeopatára szeretnék kiterjeszteni a CEN minőségbiztosítási rendszert. Az viszont már egy másik történet, másik eljárást igényel.

Ez az esemény azért is igen jelentős, mert a homeopátiás gyógyszerek egységes európai törzskönyvezése már régen megvalósult, a homeopátiás képzés és szolgáltatás azonban rendkívül eltérően szabályozott Európa egyes országaiban. A nemzeti szintű szabályozás számára szolgál referenciaként a CEN 427 szabvány, mely ősszel lép életbe. A szabványosítási eljárást a 25 országot képviselő Európai Homeopátiás Bizottság (ECH) indítványozta, melynek 20 éve tagja a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület is.

A 3 évnyi közös erőfeszítés, egyeztetések sorozata és a páratlan nemzetközi összefogás eredményeként Európa országaiban egységes elvek szerint történhet ezentúl az orvosok kiegészítő homeopátiás képzése és vizsgáztatása, a páciensek gyógyítása. Mindez garanciát nyújt a biztonságos betegellátásra, a hagyományos és a homeopátiás gyógyítás  keretein belül. Gratulalunk és köszönjük a kitartó ECH csapatnak!

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode