Szokjuk a Napot!

2016.04.10 15:30

Ha már áprilistól szoktatjuk a bőrünket a Naphoz (futás, túrázás, kertészkedés, séta), az egészséges barnaság is meglesz, a D-vitamin is meglesz, és a jó hangulatunk is meglesz. Nem kell költenünk (vagy csak kevesebbet) naptejre sem, D3-, K2-, és egyéb vitaminokra sem. És persze nem csak a D-vitamin miatt megyünk Napra, hanem mert a Nap számos kedvező élettani folyamat nélkülözhetetlen feltétele. Például endorfinok ("boldogsághormonok") termelődését segíti elő a bőrben. Jut eszembe, a napfény fertőtlenítő, csíraölő hatású is!

Tippek:

  • Amikor csak tehetem, gyalog megyek a piacra bevásárolni, az utca napos oldalán. Ez megoldható pl. ebédszünetben, oda-vissza megvan a 15-30 perc. Ha sokat kell cipekedni, akkor csak odafelé gyalogolok…
  • Olyan napokon, amikor nem dolgozom, a déli órákban (forró napokon előbb vagy később) megyek futni fél-1 órára, minél könnyebb ruházatban, így májusra már van egy „alapszínem”, később is sokkal kevesebb fényvédő kell egy strandolós napon.
  • Ezek jó és egészséges dolgok!

A bölcsek pedig azt mondják, még ennél is jobb a kertészkedés…

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode