Roham alatt

2017.03.17 21:17

Mit tud tenni önmagáért pánikroham alatt?

  • Ismerje fel a rohamot! Ha már volt benne része, tudja, hogy valószínűleg nem szívinfarktusa van, és nem fog most rögtön meghalni.
  • Felgyorsult és felületes légzés (hiperventillálás) esetén lélegezzen lassan, kétszer annyi ideig kifújva a levegőt, mint ahogy belélegez (lsd. oldalt, Légzéskontroll). Esetleg lélegezzen zacskóba! Így visszaáll a vér optimális oxigén-széndioxid aránya, és a pánikroham további tünetei enyhülni kezdenek.
  • Mozogjon! A szervezetében felszaporodott adrenalin mielőbbi felhasználásra vár. Járkáljon vagy tornázzon, ne üljön egy helyben! Ha nincs mód járkálásra, akkor legalább feszítse meg izmait, majd hirtelen lazítsa el, mindezt ritmikusan végezve!
  • A roham elmúltával – főleg, amikor sikerült azt hatékonyan megfékeznie – legyen büszke és elégedett magával! Kis eredménynek is örülni lehet!

Vissza

Légzéskontroll

Belégzés - Benntartás - Kilégzés

A kilégzés kétszer annyi ideig tart, mint a belégzés. Számoljunk magunkban: 1-2-3 (belégzéskor), 1,2,3 (levegő benntartásakor), 1,2,3,4,5,6 (kilégzéskor). Lehet növelni a számolást, pl. 4-4-8. 

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode