Mit adott Hahnemann az orvostudománynak?

2015.04.10 02:02

Pszichoszomatika, biológiai és nanomedicina, genetika-epigenetika, kvantumfizika - íme néhány forradalmi újítás a homeopátia égisze alatt. Április 10. a Homeopátia Világnapja. 260 éve, április 10-én született Samuel Hahnemann német orvos, gyógyszerész és vegyész, fordító és kutató, a homeopátia megteremtője.

Hahnemann megfigyelte a természeti törvények emberre gyakorolt hatásait, pl. hasonló a hasonlót gyógyítja; ami nagy adagban méreg, az kis adagban orvosság; hatás-ellenhatás törvénye. 

Korának agresszív és sok esetben káros módszereihez képest Hahnemann kíméletesen gyógyított.

A homeopátián túl számos egyéb orvosi újítás fűződik nevéhez, melyeket a tudomány csak az elmúlt évtizedekben kezd felismerni és alkalmazni a pszichoszomatika, biológiai és nanomedicina, genetika-epigenetika, kvantumfizika terén. Pácienseinek testi betegségeit és lelkiállapotát egyaránt figyelemmel követte a kezelés során. Egyénre szabott kezelést, életmódbeli előírásokat javasolt. Felismerte az öröklődő és szerzett betegségek jelentőségét a krónikus állapotokban. Elsőként végzett gyógyszerkísérleteket, hogy megállapítsa, melyik alapanyag milyen gyógyerővel rendelkezik. Bevezette a mikrodózisokat (lsd. ma a hormonok, oltások, allergének), potenciált gyógyszereiben a kémiai mellett a fizikai hatóerőket is alkalmazta. Megfigyeléseit rendkívüli alapossággal dokumentálta.

Ma már az alapkutatások, növényeken, állatokon és embereken végzett vizsgálatok is igazolják Hahnemann gyógymódját, mely folyamatosan fejlődik, s szinte az egész világon elterjedt gyógyító eljárás.

www.homeopata.hu

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode