Immunerősítés homeopátiával

2014.10.21 22:55

Évi 1-2 akut betegség, megfázás szövődményektől mentes átvészelése megfelelő immunvédekezésre utal, azt jelenti, hogy az „immunhadsereg” edzett, bevetésre kész. Ezekre a „gyakorlatoztatásokra” pedig szükség is van azért, hogy később komolyabb támadásokat is kivédjen szervezetünk. Homeopátiás beavatkozásra igazából akkor gondolunk, ha a betegségek gyakran elkapnak, és nehezen, lassan mászunk ki belőlük, szövődmények fordulnak elő. Amivel a legtöbbet tehetünk immunrendszerünk megfelelő működéséért: megfelelő táplálkozás, minél több, szabadban is végzett testmozgás, pihentető alvás, és kiegyensúlyozott lelkiállapot.

Az egyéni betegséghajlamok alapján kiválasztott alkati- vagy alap-szerrel folytatott megelőző kezelés mellett, de önmagában is használhatók az alábbi, nem egyénre szabott immunerősítők. Az egyszeri adag 5 golyócska, kisgyermeknek 5 éves kor alatt annyi golyó, ahány éves. Akut betegségben is szedhetők: napi háromszor max. 1 héten át, de ha 2-3 napig nincs javulás, ajánlott orvoshoz fordulni.

Bakteriális fertőzések megelőzésére Echinaceát javaslunk. D3-D4 potenciában még a gyógynövény fitoterápiás hatása is érvényesül. Amíg alkoholos tinktúráját bizonyos helyzetekben (pl. kisgyermekek) nem javasoljuk, addig homeopátiás golyók formájában bárki szedheti. Ősszel-télen kúraszerűen szedjük: 7-10 napig napi kétszer, 7-10 napos szünetekkel. Kialakult betegségtünetek esetén (hőemelkedés, láz, gyengeség, fáradtság, szédülés) a fenti, gyakoribb adagolással.

Vírusos időszakban általános erősítésre a Vincetoxicum ajánlott, 2 hétig D6-os potenciában napi kétszer, vagy a későbbiekben D30 vagy C30 potenciában hetente 1-2-szer (pl. az Echinacea szünetében). Akut betegségben is használható ólmos fáradtság, csont-izületi fájdalmak, köhögés esetén.

Kapható olyan homeopátiás komplex, tablettás készítmény, mely a vincetoxicum többféle potenciáját tartalmazza potenciált sulphur mellett. Szintén a vírusbetegségek elleni általános immunerősítő az Oscillococcinum, mely hetente javasolt, influenzás tünetek esetén napi több alkalommal. Mindkét termékhez adagolási útmutatót mellékel a gyártó.

Nagyon stresszes, rohanó életvitel mellett a Nux vomica C30 hasznos szer olyanoknak, akikre a görcsös tünetek jellemzőek (légutak, emésztő-, húgyúti szervek). A homeopátiás harmonizáló hatás heti 1-2-szeri szedés mellett már érvényesül, s ezzel immunrendszerünk is erőre kap.

(Megjelent a Wellness Magazinban 2011. június)

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode