Hasonló? Ellentétes? Eltérő?

2013.08.31 19:14

A hagyományosnak mondott akadémikus orvoslás nem a hasonlóság (homeopátia), hanem az ellentétesség (antipátia) és az eltérőség (allopátia) elvére épül. A kellemetlen tüneteket kémiai vagy egyéb kezelésekkel némítja el, de a kiváltó alapvető okokat gyakran nem tudja megszüntetni. Minden egyes panaszra külön gyógyszert, vagy általánosan ható csillapítókat javasol. Vannak olyan helyzetek (életmentés, akut fájdalomcsillapítás), amikor erre van szükség, mert nincs sem idő, sem lehetőség megvárni a szervezet saját öngyógyító folyamatainak beindulását.

A homeopata is a tüneteket szeretné megszüntetni – hiszen ezek szenvedést okoznak a páciensnek -, azonban ő a tünetek összességére (testi-lelki-érzelmi, múlt- és jelenbeli) alapozza a gyógyszerválasztást. A páciens által észlelt, vagy az orvos által megfigyelt legkülönfélébb tünetek, jelenségek mind a szervezet belső zavarára utalnak. Ezek által tud megnyilvánulni  megbomlott egyensúlya. A tünetek megjelenésének módja és jellegzetes kombinációja, mintázata álapján tud a homeopata képet alkotni arról, milyen gyógyító erőre van szüksége a szervezetnek, hogy helyreállítsa az egyensúlyt.   

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode