D-vitamin a Napból - de mikor?

2016.06.15 13:50

Magyarországon áprilistól szeptember elejéig, azon belül is változó ideig tart az az intervallum, amikor D-vitamint tudunk nyerni a napfényből. Minél magasabban jár a Nap (június-július), annál több óra áll rendelkezésre, és akkor is csak max. délelőtt 9-től max. délután kb. fél 4-ig. Ezzel szemben áprilisban és szeptember elején csak dél körül van egy félórás időtartam, amikor megfelelő a napsugarak esési szöge (magasság- és azimuth kalkulátor található a neten angolul).

Ha meg tudjuk oldani, ilyenkor menjünk Napra, nekivetkőzve! 15 perc teljesen elegendő naponta! Ha csak a karunk-lábunk, arcunk van kint a ruházatból, akkor napi félóra is kell! Ennyi idő alatt nem égünk le naptej nélkül sem, ha szoktatjuk a bőrünket. A fényvédő készítmények, bár jól védenek a leégéstől, azonban a D-vitamin képződését csökkentik, vagy teljesen meg is akadályozzák.

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode