Anyagtudományi analitika

2017.04.08 22:55

  • Tömegspektroszkóppal és transzmissziós elektronmikroszkóppal (SP-ICP-MS/TEM) fémekből és növényekből készült, nagyon magas potenciájú homeopátiás oldatokban a kiindulási anyag nanorészecskéinek alacsony koncentrációját detektálták (Chikramane, Rayendran, Upadhyay). 
  • Pásztázó elektromikroszkóp és Rtg mikroanalízis (SEM/EDX) módszerével1 C30 és C200 potenciákban is detektálták a kiindulási anyag (réz) nanorészecskéit. Ezenkívül oxigén, szén, szilícium, nátrium és kálcium részecséket is detektáltak, melyek kétségkívül a készítmény előállítása során használt edényekből és a kezdeti triturációhoz használt tejcukorból származnak.    
  • Az NMR spektroszkópia kezdetben elsősorban az alacsonyabb potenciák vizsgálatánál szolgáltatott értékelhető eredményeket. Ma már a C30-as potenciákig végzett sorozatvizsgálatoknál is potenciára és kiindulási anyagra jellemző jelintenzitást mérnek, melyek tisztán megkülönböztethetők a kontrollok (potenciált víz, vagy dinamizálatlan elegy) jeleitől. Megállapítható tehát, hogy az elektromágneses jel a potenciálási folyamat eredménye (Demangeat).
  • Elektrofoton analízissel (EPA) az elektronok viselkedését vizsgálják. Az egyes szerek, potenciák és dinamizációs módszerek specifikus jeleit mérik a fotonemisszió meghatározásával. 
  • UV-spektroszkópia útján is ígéretes eredményekhez jutottak a kutatók (Endler, Wolf).
  • Néhány, termolumineszcenciával végzett kísérlet kimutatta, hogy az oldott anyagok megváltoztatják a szerkezetjellemző jelintenzitást még az Avogadro-szám fölé hígított homeopátiás oldatokban is (Rey, van Wijk).

1Wassenhoven, M: Detailed analyze of the homeopathic dynamization process (ECH Congress 2016)

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

A honlap oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt, az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy terápiát. A feltüntetett kezelési lehetőségek és gyógymódok saját felelősségre alkalmazandók. Amennyiben panaszai súlyosak vagy elhúzódnak, forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode