A homeopátia innovatív szerepe a fenntartható egészségügyben

2017.02.09 22:10

Üzenet Alojz Peterle-től, az Európai Parlament képviselőjétől

Alojz Peterle, Szlovénia első miniszterelnöke videóüzenetében üdvözli az Európai Homeopátiás Kongresszus résztvevőit. Az EP egészségügyi munkacsoportjának társelnöke úgy fogalmaz: Európa polgárai egyre inkább felismerik a homeopátia előnyeit a gyógyításban. Miközben a homeopátia innovatív szerepet tölt be az egészségügyben, hiányzik a tagállamok közti egységes szabályozása. 

„A homeopátia számomra egy holisztikus, átfogó, költséghatékony és biztonságos megközelítés, mely segíti egészségünk megőrzését, a betegségek megelőzését és kezelését. Különösen páciensközpontú szemlélete miatt támogatom”- vallja az elnök.

Peterle úr egy mindannyiunkat foglalkoztató kérdést tesz fel: léteznek-e a mainál jobb megoldások olyan kihívásokra, mint az idősödő társadalom, a rák, cukor-, szív- és mentális betegségek rohamos terjedése, a kezelésnek ellenálló kórokozók elszaporodása? A kongresszus résztvevői szerint a válasz igen, hiszen  

a homeopátia számos tagállamban bizonyította, hogy hatékony és olcsó gyógymód. Az olaszországbeli toszkán régió modellértékűen építette be egészségügyi ellátásába a kiegészítő és alternatív gyógymódokat (CAM).

Az EP e célra létrehozott érdekképviseleti csoportjával Alojz Peterle évek óta közbenjár a Bizottságnál, hogy a tagországok jelenleg zűrzavaros CAM szabályozására megoldást találjanak. Ismeretes, hogy az EU 2014-2020-as egészségügyi stratégiájának főbb célkitűzései az egészségmegőrzés, az antibiotikum fogyasztás csökkentése, a kevésbé invazív és sokkal költséghatékonyabb kezelések bevezetése. A krónikus betegségek hatalmas személyi, szociális és gazdasági forrásokat emésztenek fel, ezek enyhítésében a homeopátia újító megoldást jelent.   

„Miután az európai polgárok széleskörűen igénylik a homeopátiát, meg kell találnunk azokat az utakat, melyekkel a gyógymód hozzájárulhat a egészségügyi rendszer fenntarthatóságához” - foglalt állást az EP képviselő.

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode