Homeopátiás pszichológia

2014.08.22 15:21

Homeopátiás tanulmányaim során több tucat Materia Medica könyvet olvastam, azonban mindig maradt egy hiányérzetem: az ismert gyógyszerképek ugyanis általában a szélsőséges, súlyos mentális patológiákat mutatták be, az odavezető utat, a pszichopatológia kialakulásának folyamatát nem.

Bailey Homeopathic Psychology c. könye magával ragadó olvasmány. Egy érzékeny szerző – orvos és pszichoterapeuta – sejlik fel az írás mögött. Könyvében megtaláltam végre a hiányolt árnyalt mentális képeket. Azt, ahogyan a különböző alkatok kiegyensúlyozott változatai jönnek szembe velünk, illetve ahogyan egy kompenzált, szerethető kezdeti állapotból az élet drámáin keresztül valaki eljut egy dekompenzált, kóros, de ezen az úton jól megérthető és akár még így is szerethető állapotba. Lelki fejlődésem során az elfogadás tanulásában egyik mérföldkő volt ez a könyv.

A könyvben szinte megelevenednek a szerek – köszönhetően a számos esetleírásnak, valamint a színészekkel, művészekkel, közéleti és történelmi személyiségekkel vont párhuzamoknak. A három tucat polychrest leírása nyomán eseteink zöme sikeresen kezelhető.

Címének megfelelően ez a könyv majdnem kizárólag a pszichológiai megnyilvánulásokról ír, de orvosként törekednünk kell a tünetek (általános, mentális, lokális, modalitás, stb.) összességének feltérképezésére, és az ennek megfelelő leghasonlóbb szer kiválasztására. A „túlmentalizálás” könnyen félreviheti a sikeres kezelést. A potenciákkal kapcsolatban: 1M és efölötti magas potenciák, valamint az LM potenciasor csak felelősségteljes, gyakorlott gyógyító kezébe valók.

Jó szívvel ajánlom e páratlan művet minden Olvasónak és Gyógyítónak, akik nyitottak a lelki működések megismerése iránt. Örülök, hogy a magyar fordítással még többek számára feltárulhat a homeopátiás gyógyítás csodálatos világa.

Homeopátiás pszichológia

Vissza

Elérhetőség

www.homeopatiapszichiatria.com www.drkatonaedit.hu
Budapest XI., Fehérvári út 54-56/B

+361-3611-876
keddtől péntekig 8.30 és 9.30 között

Skype: katona.edit1

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode